Fler böcker om Barcelona

Det är flera som kommenterat mitt inlägg om boken, Katedralen vid havet, som jag läser. Den är mycket bra och recension kommer. Jens som skrev en kommentar tyckte att boken, Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón var en fantastisk bok. Jag har också läst den och håller med. Minns hur jag nästan stängde in mig för att få läsa klart denna bok som också är ordentligt tjock. Jens skrev att han läste boken under tiden har var i Barcelona och kunde upptäcka alla platser som beskrevs i boken. Vad härligt! Författarens sätt att skriva är oerhört medryckande och man lär verkligen känna bokens huvudpersoner och lever med. Jag gav boken betyg: H H H H H


En bok som recenserades igår i Godmorgon Sverige är Staden utan tid av Enrique Moriel. Boken handlar om Marta Vives, en ung biträdande justitieminister som utreder de mystiska omständigheterna kring en högt uppsatt mans plötsliga död. Ju mörkare delar av staden spåren tar henne till, desto obehagligare blir sanningen bakom dödsfallet och hennes egen familj.

Boken är en historieskildring som redogör för Barcelonas historia genom århundraden och är dessutom försedd med små kartor så att man själv kan besöka de ställen som beskrivs i boken. 


Den här boken verkar också väldigt bra och måste läsas innan min Barcelonaresa. Har du någon annan bok om Barcelona du vill rekommendera, så skriv gärna en kommentar.

Bilderna har jag lånat av adlibris.com

2 Responses to Fler böcker om Barcelona
  1. [...] upp på berget längs Avinguda de Tibidabo. Vi har ju tidigare tipsat om boken Vindens skugga där del... blogg.resia.se/2011/01/12/att-gora-i-barcelona
  2. [...] om en stad, som man antingen ska resa till eller har  varit i, i en skönlitterär bok. Vi hade en hel ... blogg.resia.se/2011/02/17/boktips-rom

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.