Paris – så kommer du billigt undan

Läser i Lonely Planets nyhetsbrev vilka ställen i världen din reskassa räcker längst. Jag blev förvånad över att hitta Paris på listan men med det här tipset så räcker pengarna långt och det blir dessutom en annorlunda och trevlig upplevelse!

Ta med en armékniv på resan. Promenera till ett boulangerie, varje stadsdel har flera, köp en nybakad baguette för cirka 1 euro. Promenera vidare till nästa stopp, ett  fromagerie, köp en ost. Till sist köper du en flaska vin, inget märkvärdigt, och sätter dig vid Seine mittemot Notre Dame eller i trädgården intill Pont Neuf. En parisisk matupplevelse för under 10 euro.

4 Responses to Paris – så kommer du billigt undan
 1. Terese Svara

  Vilken roligt tips! Har den som tipsar provat detta själv?

  • hallin Svara

   Terese:
   Visst var det! Har ingen aning faktiskt men det är ju ett tips som funkar i flera storstäder : )

 2. Åsa Svara

  Vi anammar alltid denna idé med att ha med en swiss army knife och besöka lokala charkuterier och bagerier.
  Funkar lika bra i Paris vid Notre Dame som vid Villa Borghese i Rom eller på vinsluttningarna i Champagne.

  Det har nu blivit ett stående inslag på våra resor att förta en picnic vartt vi än kommer. Rekommenderas starkt!

  • hallin Svara

   Åsa;
   Visst är det en bra idé. Jag brukar också packa ner min armékniv, men det har mest varit när vi varit på öluff och aldrig till en storstad. Men vid nästa tillfälle följer den med! Det låter urmysigt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.