Hockey i New York

Jag var i USA som au-pair i mitten på 80-talet. På en dejt blev jag bjuden på en hockeymatch mellan New York Rangers och New Jersey Devils. Vad dejten inte visste var att jag var rätt så ointresserad av sport. Men det här var långt före matcherna här hemma har blivit mer ”jippobetonade” och jag måste säga att det var ett minne för livet. Vilken glädje! Anders Berggren som arbetar på vår resebyrå i Linköping är desto mer intresserad och han arrangerar resor till olika sportevenemang. För ett tag sedan var han i New York och gick på hockey på Madison Square Garden.
 

Anders berättar:
Hockey i New York är något som måste upplevas vare sig man är intresserad eller ej. Bara känslan att hålla i en biljett till New York Rangers – Calgary Flames är speciell. Vi promenerade på W33rd st och såg hur Madison Square Garden tornade upp sig framför oss. Vi sätter oss på en pub/resturang mitt emot arenan som heter Local West som serverar mat i form av hamburgare, nachos, clubsandwich mm. Detta verkar vara lite av en samlingpunkt för supportrar innan match, men det är trevlig personal som är klädda i Rangerströjor och god mat så det finns inget att klaga på där. Ju närmare klockan drar sig mot 19:00 dessto mer knyter det sig i magen och man nästan slänger i sig maten bara för att så fort som möjligt stiga in i världens mest klassiska och välkända tempel. Många världsstjärnor av olika slag har underhållit publiken sedan 1968 då det slog upp portarna för första gången. Väl inne så är det ganska slitet men ett omfattande renoveringsarbetepågår. Det finns mängder av barer och resturanger. Missa inte att besöka New York Rangers shop för att inhandla tröjor, halsdukar etc. När vi intar själva arenan så tappar man nästan andan och kan nästan känna hur det andas historia omkring oss. I taket hänger mängder av tröjor på legender som spelade i både ”Rangers” och ”Knicks”. En trevlig värd visar oss till våra platser och vi sätter oss. Det är först då man inser att det här är på riktigt…

Matchen slutade 2-1 till Rangers och dom flesta verkade vara nöjda med resultatet. Tyvärr fick inte Henke stå men man kan inte få allt här i livet.

Nästan det bästa av allt var att flickvännen som inte är intresserad av hockey var mer exhalterad än vad jag var när vi gick därifrån. Så kan det gå!


Vilken härlig historia. Är du intresserad av att se New York Rangers precis som Anders så kontakta honom så berättar han mer!

2 Responses to Hockey i New York
 1. Hjulle Svara

  Visst är det en upplevelse, även om man inte är så hockey intresserad. Själv följde jag med när gubben fyllde 50 (hans skulle ju få bestämma på ”sin” resa). Funderade varför alla buade så fort nr 17 i Rangers fick pucken. Så när det var slut, frågade jag några hockeyvärdar som inte förstod alls vad jag menade. Fick fråga vidare bland publiken, och fick tillslut svar. Man buade inte alls, nr 17 heter Dubinsky. Och så fort han fick pucken skrek publiken DUUUUUUUUUUbinsky….

  • hallin Svara

   Hjulle:
   Ha ha, vilken underbar historia! Jag är inte speciellt intresserda av hockey men det är något speciellt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.