Så reser Maria Montazami

Maria Montazami ser man verkligen överallt. Just nu är hon med i Vings reklamfilm. Helt underbar om du frågar mig! Hon måste vara godheten personifierad.

Ving har frågat Maria hur det ser ut när hon reser själv.


Hur väljer du hotell?
Det är Kamran som väljer hotellen. Han är noga med att vi får det fint och är mycket omtänksam när han gör sina val. Fin utsikt är viktigt och gärna stora fina badrum.

Hur gör du det hemtrevligt på hotellrummet?
Det är viktigt att hålla rummet rent och städat, inte kasta kläder överallt.

Har du några tips för en lång flygresa?
Det är viktigt att resa bekvämt, inga tighta skor. Stödstrumpor är bra vid långa resor. Jag klär mig ”myspys” med attityd. Snyggt och skönt.

Vad vill du göra på semestern?
Att det finns restaurang på hotellet är viktigt. Reser vi till värmen är närheten till en strand viktigt. Kamran tycker att gym är viktigt, man äter ofta mycket och sent när man är på semester och då är det skönt att få röra på sig. Vi tycker att det är roligt om det erbjuds utfärder, som på Hawaii där man kan åka ut och titta på valar och delfiner. Jag hinner nästan aldrig med att gå på spa, men när jag var i Egypten gjorde jag manikyr och pedikyr och det var härligt.

Bästa semestern?
Vi tycker att Grand Hotel i Stockholm är fantastiskt. Ett av de bästa hotellen som vi bott på är Mont Blanc i Canada. För oss är Sverige det bästa resmålet för familjen.

Hur packar du?
Jag packar alltid kvällen innan, det är alldeles för sent. Det blir hysteriskt, jag kan börja gråta och sover sen dåligt och oroligt på natten.

Vad glömmer du att packa ner?
Jag packar ofta fel. Alltid för mycket och får alltid övervikt, men jag packar för mycket av vissa saker och för lite av andra. Jag glömmer alltid rakhyvel, bomullstops och tar alltid med mig för lite schampo. Jag glömmer aldrig min locktång, läppstift och fina skor. Jag packar alltid med myskläder, något fint till vardag och några festkläder. Nu är barnen så pass stora att de packar sina egna väskor. De lägger fram allting på sängen och så går jag igenom.

Har du några packningsknep du kan dela med dig av?
Jag försöker ta med mig kläder som inte blir så skrynkliga och så utnyttjar jag hörnen på resväskorna ordentligt. Skjortor är svåra, de blir alltid skrynkliga. Det är viktigt att inte lägga skira material nära kanterna på resväskan för då kan de fasta i dragkedjan. Jag lägger jeans eller andra grova material ytterst. Ofta har vi en resväska med alla skor och dem lägger jag i skopåsar. Det är viktigt att väskorna matchar. Det absolut senaste i USA är smidiga sidenhängare som man använder för att organisera kläderna i resväskan, jättebra!

Se där, då fick vi några fina packningstips på slutet! Vi kommer inom kort att bl a få reda på alla våra säljares packningstips. Så häng med!

6 Responses to Så reser Maria Montazami
 1. Jessika Svara

  Det var bra packningstips det där, trots att hon börjar packa så sent som dagen före! Jag kan börja packa och planera en vecka innan, men det kan bero på stor förväntan inför resan också.

  • hallin Svara

   Jessika:
   Jag är som du men packar inte ner allt förrän sista dagen. Visst är den där förväntan inför resan härlig!?

 2. Björn Svara

  Ja det där med packning är svårt.
  Jag packar alltid mer än min fru, lite pinsamt.

  • hallin Svara

   Björn:
   Ha ha, ja, så kan det vara. Man tror alltid att man behöver ta med sig mycket mer än vad man får användning för. Jag har lärt mig ganska bra efter flera längre båtluffningar då man har med sig minimal packning. Det är rätt skönt faktiskt att inte ha så mycket att välja på! Men massor av böcker packar jag alltid ner!!!

 3. Gunnel Svara

  Lägg ett ombyte kläder i varandras väskor,om ni reser med familjen eller partner. Då har ni iallafall något att byta med, om inte alla väskor kommer fram i tid.

  • hallin Svara

   Gunnel:
   TACK, vilket bra tips! Det ska jag tänka på nästa gång jag flyger!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.