Malta, nyhet i Vings sommarprogram

Malta är en nyhet i Vings sommarprogram 2011. Jag har inte varit där trots att det funnits med i planeringarna många gånger. Vår resesäljare i Jönköping, Maria Wahlström (f.d. anställd) har bott på Malta och har verkligen haft tid att resa runt den här vackra ön i Medelhavet. Jag passade på att ställa några frågor.

För vem rekommenderar du en resa till Malta?
Det passar egentligen alla typer av resenärer. Vill man ha nära till sol och bad så finns det fina sandstränder på norra delen, i Bugibba och Mellieha. Vill man ha närmre till alla de vackra medeltida städerna som finns på Malta så väljer man att bo i orterna kring huvudstaden Valletta som också är en medeltida stad. I St. Julians, norr om Valletta bor de flesta ungdomar som är på språkresor så här finns gott om diskotek och barer.

Det låter som det är en ö som passar att resa runt på?
Absolut, väljer man att bo på det ena eller andra stället så är det enkelt att ta de gula lokalbussarna som ser ut att komma från 50-talet. För cirka 8 kronor kan du resa runt hela ön. Ön är cirka 3.5 mil lång och 2.5 mil bred, så det är korta avstånd.

Kan du ge oss tips på några trevliga utflykter?
Ta bussen till den medeltida staden Mdina som ligger mitt på ön. Här hittar du bara historiska byggnader. Avsluta med ett besök på det enda cafeet som finns och prova deras chokladtårta som är känd på hela ön. Missa inte heller den söta lilla fiskebyn där de kända båtarna från Malta, Luzzu, ligger tätt. Flera dagar i veckan ordnas här fiskmarknad.

Vad är det allra bästa stället att bada på?
Då ska du ta badbåten som går från flera ställen till den lilla ön Comino, som ligger alldeles norr om Malta. Ingenstans i Medelhavet är vattnet klarare än på Blue Lagoon som stranden heter.

Har du något kul att berätta om Malta som vi kanske inte vet?
Filmen Troja är inspelad här. Det var en stor produktion så nästan alla malteser, mer eller mindre, medverkade i filmen. Det finns många scener i filmen där jag känner igen mig, bl a Blue Lagoon på Comino. Överhuvudtaget så är malteserna intresserad av film och musik. Det finns fler filmer som är inspelade här och de är alltid med i Eurovision trots att det är ett litet land med bara 400.000 invånare.

Jag måste säga att det låter som en väldigt mysig ö med både fina bad och intressanta utflykter. Har du varit på Malta? Vad tyckte du om det?

4 Responses to Malta, nyhet i Vings sommarprogram
 1. Maria Svara

  Det finns en massa dolda pärlor på Malta som man inte hittar som ”vanlig” turist! Jag har en massa tips på utflykter på Malta och Gozo! Hör gärna av er till mig om ni har några frågor eller vill ha inspiration och tips! Mvh Maria Wahlström, Resia Jönköping

 2. [...] tackar Maria för guldkornen, som även tidigare lämnat tips om Malta. VN:F [1.9.10_1130]Rating: 0.0... blogg.resia.se/2011/08/18/maltas-absoluta-masten
 3. Anton Ågren Svara

  Hej! Anton heter jag, jag har personligen bott i Malta en längre tid så om det är något du vill veta så tveka inte med att kontakta mig 🙂

  Hälsningar,

  Anton Ågren

  • Hallin Svara

   Hej Anton, det kan vara bra att veta : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.