Barcelona

Barcelona är alltså månadens stad. Denna härliga stad som är näst störst i Spanien och är även Kataloniens huvudstad. En av anledningarna att Barcelona är så populärt är att den ligger precis vid havet på spanska östkusten. De officiella språken är katalanska och spanska. Då Barcelona erbjuder både storstad och bad är det ett mycket populärt resmål för oss svenskar att resa till. Flygtiden är cirka 3 timmar vilket gör det bekvämt för en weekendtur. 

Den mest kända gatan är Las Ramblas och det är härifrån pulsen utgår. Ta dig till hamnen och kolla på yachterna som ligger på rad, ta ett svalkande dopp i havet eller en fika på ett av många caféer. Staden bjuder även på shopping, arkitektur, kultur och en härligt och långvarig nattpuls.

Så här beskriver vår resesäljare Jenny Bucht i Umeå Barcelona.
”Barcelona är en fantastisk storstad med ett enormt utbud. Här finns allt man kan önska sig om du vill äta gott, ta del av den vackra arkitekturen eller festa tills solen går upp. Som du märker finns något för alla åldrar; ungdomar, par och äldre.”

Det ska bli kul att få ”lära känna” Barcelona under den här månaden!


Bilden är från stranden med olympiska hamnen i bakgrunden.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.