Svävande lyktor

Idag är det nyårsafton och jag står och förbereder kalkon. Min sambo är från Norge och i hans släkt äter de alltid kalkon på nyårsafton. Jag gör dok en variant med örtfyllning, calvadossås, mandelpotatis- och jordärtskockspuré. Som tillbehör blir det en chutney med butternutsquash samt rårörda lingon med balsamico och fikon. Spännande blandning som jag hoppas ska smaka gott!

Traditionen att skjuta raketer är jag inte mycket för. Det är vackert at se på men jag tycker de ska ske under ordnade former. Blev därför nyfiken på de vackra svävande lyktorna som används i hela Asien. Lyktorna som heter Khom Loy har en tusenårig historia och användes av soldater på slagfältet under trekungarikets epok i Kina. De används vid alla högtider såsom bröllop, högtidsdagar och vid firandet av nyåret.


Lyktorna finns att köpa hos Khom Loy – Den svävande lyktan. Ett 10-pack kostar 299:-. Visst är det ett vackert alternativ till högljudda raketer?! Bilden har jag lånat från deras hemsida.

Har du varit i Asien och sett de här lyktorna. Hur ser det ut när alla lyktor svävar upp i himlen?

Jag vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

3 Responses to Svävande lyktor
  1. ewestergard Svara

    De där lycktorna är väldigt trevliga, har precis som du säger sett dem när jag varit i Thailand

    • Hallin Svara

      ewestergard: Visst är det ett bra alternativ till smällare och raketer!

  2. [...] tagen från: http://blogg.resia.se/2010/12/31/svavande-lyktor/ Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe th... gustnergoesthai.wordpress.com/2013/01/01/savadi-pi-may

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.