Unik utställning i Berlin

För ett tag sedan var jag i Berlin. Det är verkligen en fantastisk stad med sina pampiga byggnader som blandas med det nya moderna. Första gången jag var i Berlin var på försommaren efter att muren föll. Stora delar av muren fanns fortfarande kvar och med verktyg från bilen kunde vi hacka en bit som vi tog med oss hem. Vi tillbringade då den största delen av vår tid på den forna östra sidan. Allt gick i grå-brunt och såg dystert ut, överallt stod Trabanterna. Detta blev en underbar kontrast till alla glada människor som rörde sig ute på stan. Det var marknader med mat, musik och dans och allmän glädje överallt!

Är du på väg till Berlin nu så får du inte missa den unika och kontroversiella utställningen, Hitler och tyskarna. Den har tagit lång tid att sammanställa då man alltid lagt locket på och inte velat prata om Hitler som person. Med en ny generation som nu växer upp så vill man veta mer. Utställningen pågår till den 6 februari och har öppet dagligen mellan 10-18 och visas på Historiska museet som ligger ungefär mitt på Unter der Linden.

2 Responses to Unik utställning i Berlin
 1. Staffan J Svara

  Hej!

  Är det en jättestor utställning, eller hinner man med den på en eftermiddag?
  Finns det guidad tur, eller ”speaker-röst” på utställningen, eller är det enbart material att läsa i montrarna?
  Vad tyckte du var intressantast, som man inte ska missa om man inte hinner gå igenom hela?
  /S

 2. hallin Svara

  Staffan:
  Utställningen är på bottenvåningen och tar cirka två timmar att se, beroende på hur stort intresse man har förstås. Någon guidad tur kunde inte vi se men det stod på engelska vid alla montrar. Utställningen är väldigt intressant och jag tycker nog att du ska ta dig tid att se igenom hela även om man inte detaljläser allting.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.