Skidåkning i världens alla hörn

Skidåkare i pudersnö

Är du vilse i skidbacken? Här tipsar vi om häftig skidåkning över hela världen.

Offpist åkning med skidor

Aspen, USA
Tre timmar väster om flygplatsen i Denver, på 2500 meters höjd, ligger den gamla ”västernstaden” Aspen. En förtjusande stad, en ”kändisort” med skidåkning upp till 4000 m.ö.h. Här finns något för alla. Med gondolen från centrum tar du dig direkt upp till Aspen Mountain med underbar lössnöåkning på bergets baksida. I Snowmass har du de mer utmanande pisterna, i Buttermilk breda, välpreparerade pister med snäll skidåkning och i Aspen Highlands kan du träna på dina hyrda carvingskidor.

Banff, Kanada

Banff, den högst belägna staden i Kanada är känd för sin torra pudersnö, sin läckra offpist och inte minst de berömda back bowlsen. Efter en dag i backen är det full fart på alla barer och restauranger i staden där folk från hela världen sammanstrålar. Flyg till Calgary och hyr en bil, det är ca 13 mil till Banff.
Läs snörapporten för Banff här.

Chamonix

Plog i Chamonix

Chamonix är den alpina skidåkningens vagga, med en makalös skidåkning från bl.a. Les Grands Motets. Vissa påstår att det är världens bästa berg för skidåkning. Du får imponerande 2000 meters höjskillnad från toppen på 3300 möh. Till Chamonix kommer engagerade skidåkare från hela världen – skibums, skidfotografer och människor som lägger sin tid och sina pengar på världens bästa skidåkning. Trots det finns det även gott om alternativ för familjer. La Flégères bjuder på långa, svepande pister, idealiska för nybörjare och barn.

Grindelwald

Trevliga Grindelwald, som är beläget i Jungfrauregionen, är en riktigt mysig alpby med ca 4000 invånare. En riktig höjdare, i ordets rätta bemärkelse, är att ta tåget upp till Europas högst belägna tågstation, Jungfraujoch 3454 möh. Ta med skidorna på turen då tåget stannar till vid Kleine Scheidegg, mitt i pisten. Grindelwald är sammanlänkad med grannorten Wengens skidsystem. Tillsammans lockar orterna med 30 liftar och 160 km pist. Backarna passar kanske allra bäst för nybörjaren eller den medelgode åkaren även om det naturligtvis finns tuffare backar. Grindelwald är en riktig pärla som vi varmt rekommenderar!

Soldeu, Andorra

Skidåkningen i Andorra är inte den mest avancerade men här finns gott om backar för såväl nybörjaren som för den som söker lite tuffare utmaningar. Fem skidorter är sammankopplande med drygt 60 liftar. Det finns flera orter att välja bland men vår favorit är Soldeu. Här ligger liftarna och skidåkningen utanför dörren och många av hotellen håller mycket hög klass. Här finns restauranger, barer, pubar och nattklubbar. Har du lite tid över? Kombinera då Andorra med att resa till Barcelona eller Sitges och du har den perfekta avkopplingen!

Skidåkning i Vail, USA

Vail, USA

Vails historia är inte gammal. För 40 år sedan fanns här i stort sett bara saftiga bestesmarker och mängder av får. Idag är Vail USA´s mest besökta vintersportort och ett paradis för alla typer av skidåkare. Det höga, torra klimatet skapar en idealisk grund för skidåkning i toppklass och det enorma utbudet av liftar och nerfarter gör att du sällan åker samma backe två gånger. Området är uppdelat i tre skidzoner, alla med olika karaktär. Staden är inbjudande med ett generöst utbud av barer, restauranger och nattliv. Vail ligger ca 15 mil väster om Denver och med en hyrbil tar du dig enkelt hit på några timmar.

Boka hyrbil här

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.