Fira jul i fjällen

Det blir alltmer populärt att resa bort och fira jul på annan plats. En del föredrar värmen medan andra föredrar en jul i fjällen. Vår resesäljare Ulla Banell (f.d. anställd) på Resia i Karlstad har firat jul i fjällen de senaste 20 åren.

Den främsta anledningen att hela familjen samlas i en stuga är att komma bort från julstressen och få tid att umgås, spela spel och bara sitta och prata. Självklart är skidåkningen en viktig del, Ulla älskar att åka skidor hela dagarna och komma in i värmen med rosiga kinder! De minskar ner på julens alla måsten och tar bara med sig den julmat de verkligen gillar. Julklappar tar de förstås med sig, även om kanske antalet inte är lika stort som det skulle varit om de firat hemma.

Att Ullas familj väljer att bo i stuga är att det blir mer fokus på avkoppling. Det passar också bättre om det finns mindre barn i familjen. Man kan också välja att bo på hotell och få maten serverad. Det brukar alltid finnas ett generöst julbord på julafton. Det kan också vara kul att få möjlighet att lära känna nya människor.

Hur är det med dig? Hur firar du helst julen, hemma eller bortrest?

3 Responses to Fira jul i fjällen
  1. Resgalen Svara

    Julen glömmer jag all stress och åker till Thailand. Sol och värme det är min grej. Men visst är det härligt med en stuga i fjällen, men det får bli på sportlovet.

  2. hallin Svara

    Resgalen:
    Ja, Thailand är verkligen ett populärt ställe att fira jul på. De här kalla vintrarna så är det inte så konstigt att man längtar efter värmen!

  3. [...] I Skeikampen trivs barnen! Om du vill fira jul i fjällen i år så finns ett erbjudande till Sälen oc... blogg.resia.se/2011/08/25/dags-for-fjallen

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.