Jag lagar turkiskt!

Nu när vi har Istanbul som månadens stad så måste jag ju prova på att laga något turkiskt. Hittade ett recept där aubergine ingick. Det är en grönsak som jag är dålig på att använda förutom när jag gör Moussaka förstås!

Rätten heter Imam Bayildi och jag gjorde så här:
400 gr. nötfärs
3 auberginer
1 gul lök
2 tomater
2 dl kokt ris
olivolja, salt och peppar
Tomatsås (gjorde det lätt för mig och tog Icas färdiga pastasås med vitlök)

Dela auberginerna mitt itu och gröp ur dem, det ska fortfarande vara lite ”kött” kvar. Stek nötfärsen ihop med löken i olja, dela aubergineinredet från två auberginer i mindre bitar och låt steka med. Koka riset och lägg det i pannan ihop med tomaterna som du delat i mindre bitar. Fyll auberginehalvorna med röran och häll tomatsåsen runtom. Ugn 200 gr. i 45 min med folie över. Det hörde inte tll receptet men jag strödde över riven ost och lät det gratinera ytterligare 15 min lite högre upp i ugnen.

Vi tyckte det smakade riktigt gott och det var enkelt att laga. Prova vettja!! Du kanske har något turkiskt recept du vill dela med dig av?

2 Responses to Jag lagar turkiskt!
  1. Susanne Andersson Svara

    Vad kul med matrecept! Det skall jag prova att laga.

  2. hallin Svara

    Susanne Andersson:
    Vad kul att du uppskattar receptet. Det kommer fler. Den här rätten var verkligen god!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.