Tävling – tipsa och vinn ståltermosar

Nu har bloggen varit igång några veckor och det är fint att se att så många har hittat hit. Det allra bästa med att blogga är den härliga responsen man får från er läsare. Därför anordnar vi nu en tävling där du tipsar mig om förslag vad ni vill läsa om här på bloggen. Vi har som ni vet 400 reseproffs ute i landet som alla står beredda med all sin kunskap!

Gör så här:
I kommentarsfältet skriver du helt enkelt ditt förslag eller tips som du vill att jag ska berätta mer om. Du anger din mailadress som inte är synlig i bloggen men som gör att jag kan kontakta dig. De tre bästa förslagen belönas med en mycket snygg vitlackerad ståltermos, 0.9 liter, med dubbla muggar som blir perfekt till vinterns utflykter. Senast 22/12 vill vi ha ditt tips och kort därefter publiceras vinnarna här i bloggen.

Tävlingen är avslutad!

37 Responses to Tävling – tipsa och vinn ståltermosar
 1. Monica Svara

  Tips på vad man kan göra under långa resor eller väntetider då man reser med barn. Det kan vara svårt att hålla humöret uppe på ett barn då man sitter många timmar och väntar på ett flyg, reser långt i bil eller flyg.
  Vi brukar leka ”vem ser först” och tävla om vem som ser först en man i röda byxor, kvinna med blå blus, tjej med röda skor osv. Under bil resan kan det vara en speciell skylt, hus eller traktor.
  Att ha en dvd-spelare med sig är också bra och frågesportsspel till lite äldre barn.

 2. Marianne Skotte Svara

  Skulle vara trev´ligt med mer personlig info. om golfpaketen. Hur banorna är, servicen och tillgängligheten på banorna. Nu är all info så knapphändig, känns nästan som golfturismen inte är värd
  så mycket utrymme. Jag tror däremot att den växer, många
  tycker om att vara aktiva på semestern.

 3. Therese Karlsson Svara

  Kan du berätta lite mer om Tafraout (Marocko) och deras mattor etc samt Tiznit (silverbyn) hur tar man sig dit på egenhand??

 4. Ann Andersson Svara

  Du skulle kunna blogga om de resmål paren från
  ”Bonde söker fru” reser till.
  Jag såg nämligen att ett par skulle till Nerja nu och det är verkligen en plats som kan väcka intresse.
  Där är så vackert och faktiskt riktigt varmt även på vintern.

 5. Lena Hedenborn Svara

  Jag skulle vilja veta lite mer om hur man hittar div matlagningskurser utomlands. Tex i Italien, Frankrike o Spanien. Vilka språk ges de på Hur avancerad matlagning finns det att få, koka spagetti rätt eller 3 rätter gourme´middag., förkunskaper helt enkelt är det nåt att ha?.

 6. Anders Svara

  Jag skulle vilja få mer tips från området Malaysia Borneo.
  Gärna utifrån familjeperspektiv hur man bäst tar sig runt och vilka öar man ej får missa. Finns ju en hel del aktiviteter i området men kanske långt ifrån allt som barn kan hänga med på.

 7. Ulla Holmgren Svara

  Har du gjort en kryssning?
  Berätta om olika kryssningar,t.ex med Royal Caribian
  i Medelhavet och Östern!
  Blir det långsamt?Går man upp i vikt?Beror på en själv,förstås hur mycket man angagerar sig i olika
  program mm.
  Jag skulle gärna uppleva en kryssning i Medelhavet t.ex.!

 8. Cristina Svara

  Skriv gärna om de fantastiska Galapagosöarna! Djurvärlden är helt fanatastisk och att åka runt bland öarna är inte så kostsamt som man kan tro.
  Man hyr in sig på en båt med en kapten, en kock och en guide. Sedan får man veta allt om öarna och dess djur och växter! Var där för några år sedan, men det fungerar nog på samma sätt idag.Ser gärna att fler får uppleva de underbara öarna!

 9. Fia Svara

  Hej!

  Jag skulle vilja ha tips och idéer kring vad man ska tänka på för att resa Eko och Reko. Ofta har man ju längtat sig blå efter den där resan så all sans och vett tycks som bortblåst väl framme.
  Finns det resmål och hotell som har ”grön-flagg”, typ?

 10. Micke Rehn Svara

  Tipsa om att tänka på andra. När jag rest i Asien har jag tagit med mig lite olika saker såsom kepsar med reklam, blyertspennor, t-shirts och annat som inte används hemma. Detta har jag haft i min ryggsäck och gett till barn när jag mött dem i byar och deras glädje är obeskrivlig. Lite för oss men mycket för dem – inte svårt och borde vara självklart i dagens samhälle.

 11. Maria Eriksson Svara

  Med tanke på all mediebevakning angående hur farligt det kan vara att resa med sina småbarn, skulle jag gärna vilja ha tips på ”barnsäkra” destinationer världen över – t.ex. en destination i varje världsdel. Plus lite tips om vad man bör tänka på innan man reser och under resans gång.

  Mvh Maria med familj

 12. Anita Svara

  Jag tycker att du skall skriva någon reseskildring om Skottland och vilka platser man bör besöka när man är där

 13. Martina Svara

  Reseskildring om tomteland i Finland skulle passa bra nu i juletider 🙂

 14. Eva Svara

  Semesterresan – efterlängtad, kort och intensiv. Man har sparat och snålat och är fylld av förväntningar. Sen försvinner den snabbt likt ett dammoln i blåst – och är borta. Semesterminnena finns självklart kvar. Men tänk om man kunde försöka ta tillvara mer på själva ögonblicket, att reflektera mera under den efterlängtade och ack så korta semesterresan. Skriv om hur man njuter i nuet under resan.

 15. Eva-Lena Svara

  Hej!
  Vi skall resa till Kina i slutet av januari och skulle vilja ha tips på vad som kan vara bra att ha med sig med tanke på väderlek, aktiviteter m.m. Vi åker på en resa med guidning men det är svårt att veta hur man klär sig inför promenaden på muren och vid besöket på Pekingoperan. Det vore intressant med lite tips.

 16. Carina Svara

  Hur man bäst packar för olika resor, vad man bör tänka på att ta med/inte ta med etc

 17. hans hällholm Svara

  hur packar man lättast för en charter-resa och vad är viktigast och smartast och nödvändigast att ha med sig

 18. Elisabeth T-Lj Svara

  Hej!
  Jag tycker att det skulle vara spännande att få reda på det mesta om Pekingankan. Kanske lite historia,ett bra recept,någon bra restaurang i Peking som har extra god Pekinganka, vad det brukar kosta att äta den på superrestaurangen, några myter och några viktiga sammanhang som Pekingankan serverats i. Varför heter det just Pekinganka och varför lanseras den så hårt till turister?

 19. Linda Hintz Svara

  Hej
  Det skulle vara intressant att veta hur killar respektive tjejer väljer att resa
  Hur skiljer det sig när de olika könen bokar resor o hur skiljer sig aktivitetrna? Vad står högs på önskelistan om jag skall köpa en kortresa till min man i present? Hur ser det ut framöver?

  //Linda

 20. Els-Marie Clevenholm Svara

  Det skulle vara trevligt med lite artighetsfraser, frågor m.m för olika länder, har upplevt att det underlättar mycket om man kan några fraser på deras språk.

 21. Elisabeth Videbacke Svara

  Hej! Skulle bli väldigt glad om ngn kunde blogga om var i världen en som är glutenintolerant kan åka o känna sig trygg med maten..att enkelt o lätt hitta glutenfritt,restauranger som har kunskaper,hotellfrukostar eller hotell som har allinclusive o tänket: Glutenfritt på menyn!!=) vilken utmaning bland bloggarna.

 22. Hans Björkman Svara

  Hej!

  Tipsa gärna om vanliga lurendrejerier på plika platser. I månadens stad t ex lockar man turister främst till matt- och skinnklädersbutiker (se särskilt upp vid området kring Blå moskén och Hagia Sofia)med olika knep. Ett annat vanligt trick: En skoputsare som går framför tappar en av sina borstar. När du plockar upp den vill han ”tacka” dig genom att borsta dina skor. Sedan kräver han rundligt betalt!

 23. Kristina Svara

  Dubai, skulle vara intressant att höra mer om. Det har blivit ett resmål många pratar om nu och det är många som vill åka dit. Jag vet inte ens var det ligger. Vad gör man där? Är det billigt att leva där? Vad köper man med sig hem därifrån?Mm…

  • Andreas Svara

   Hej,

   Dubai är en mycket häftig destination som man enkelt flyger till med flera stora flygbolag. I Dubai finns allt som är stort, snabbt, störst och bäst som t ex skidbacke inomhus, världens högsta byggnad, ett hotell som har 7 stjärnor mm.

   Mitt tips är att flyg till Dubai. Bo på hotell i 2 nätter för att sedan resa på en kryssning. Under kryssningen har du besök på flera platser på den arabiska halvön med b la övernattningsstopp i Oman.

 24. Arne Svara

  Brukar inte resa så långt, så mitt bästa bloggtips blir att tipsa om hur man bäst överlever att vänta på ett kraftigt försenat tåg vid en ganska mörklagd station som just håller på att tangera köldrekordet för de senaste 78 åren, och där stationshuset är tillbommat för dagen, då det enligt tidtabellen inte ska gå några tåg här nu!

 25. Kerstin Svara

  Tips,råd och erfarenhet av hur man ska göra för att på ett enkelt, bra och roligt sätt ska kunna ordna, hitta och lyckas med att äta Levande föda på resan, lång eller kort.

 26. Sture Pettersson Svara

  Varför mår kroppen så mycket bättre av en vistelse på en varmare och soligare plats ? !

 27. Gerd Anderzon Svara

  Varför inte ta upp ”problemet” för oss singlar. Vi är SÅ många så nog måste det gå att få resebyråerna att gå ihop och få till fler enkelrumshotell. Har försökt komma till Teneriffa till ett pris i nivå med vad det kostar för 2 personer (per person), men tillägget ligger på, från 1500 upp till 2700, vilket blir för mycket för min plånbok.

 28. Eva D Svara

  Tips! Blogga om hur man packar bäst! – vad ska man ta med sig? Det är likadant inför varje resa, man blir ju rent gråhårig innan man väl kommer iväg på sin efterlängtade resa!

 29. Maria P Svara

  Hej!
  Jag skulle vilja att du tog upp mer om Amerikas skatt nationalparken Yellowstone samt flera av deras nationalparker. Var där i somras och reste runt och hann besöka 5 av dem,vet inte hur många de är men det är fantastiskt och inträdet till parkerna går till parken till förbättrande åtgärder som behövs och samt upplysning att man är i parkerna på djuren vilkor.

 30. pehr-olof berggren Svara

  Svenskarna är dåliga på resor till närliggande platser.Resa Finland ,så blir det Hälsingforskryssning.Varför inte resa till östgränsen,så att stackars skoleleverna och andra får användning för sin skolsvenska som dom är tvingade att läsa flera år.Tala inte engelska där.Nu vill Ryska statsminister att dom lär sig ryska i östfinska skolor.Så kom och tala svenska med dom så att man ser att det finns behov med svenska språket ochså.

  God Jul önskas alla.

  P-O B

 31. Eva Söderberg Svara

  Hej jag skulle vilja att ni tipsar om vad som är sevärt och bra åka till i Norge, vårt grannland som vi nog nedvärderar mycket i förhållande till andra länder som ligger mycket längre bort från oss. Och jag vill få tips om vart man ska t.ex gå och äta i Oslo och annat man kan göra där.
  God Jul och Gott NyttNorgeår
  Eva I sundsvall

 32. Erica Nilsson Svara

  Jag skulle vilja veta mer om dels vilka exotiska länder man ska resa till om man vill uppleva regnskog, häftiga naturupplevelser och sånt, men man är rädd för giftiga/farliga djur, och vill kunna röra sig utanför hotellet, och helst komma bort från Europa. Och jag vill helst inte åka på kryssning (det hade ju iofs varit ett alternativ, för där finns antagligen inga ormar och spindlar, osv.).

 33. Petra Gabrielsson Svara

  Hej Erica,
  jag kan tipsa dig om Nya Zeeland! Det är helt fantastisk natur där och även ganska spännande djur (vad sägs om gulögd pingvin och sen kivi-fågeln, som bara finns på NZ) och du är garanterad att du inte möter nåt farligt eller giftigt. Men börja spara i tid, för flygbiljetten är inte helt billig. 🙂

 34. Lena Andersson Svara

  Hej,
  Jag skulle vilja att du skrev om att resa på balkan främst fd Jugoslavien och då inte bara Kroatiska kusten utan ställen som Sarajevo, Mostar, Belgrad. Kan man åka en rundtur med tåg eller jag har hört att det finns arrangerade vandringar….skulle vilja veta mer.
  Lena

 35. Lillemor Blom Svara

  Skulle vilja ha bra tips på resor där man kommer nära djur och natur i olika länder.

 36. Anne K Svara

  Tycker du ska blogga om resor, resmål för Handikappade. Vad finns det för alternativ?
  Vilka destinationer är lämpliga för rullstolsburna?
  om man söker solen, storstad.

  God Jul, tack för en intressant blogg!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.