Läser – De röda råttorna

Att läsa böcker som utspelar sig i olika städer är ofta ett roligt sätt att lära känna en ny stad. Jag tänker då inte på guideböcker som naturligtvis är oumbärliga för att utforska nya städer. Utan romaner eller deckare där man får en helt annan inblick på livet i respektive stad.

Därför presenterar jag en nyhet och har lagt till en bild här i högerkanten med en aktuell bok som jag läser och tänker recensera. Nu har jag valt De röda råttorna av Qiu Xiaolong. Det här är en deckare som utspelar sig i Shanghai. Vi får följa Cen Chao vid Shangahipolisen som blir indragen i en härva av korruptionsanklagelser och mystiska dödsfall. Jag är egentligen inget deckarfan, men den här tycker jag låter spännande och i en miljö som jag aldrig läst om förr.  Håll utkik efter recension!

Har du en bra bok i en ”ny” och annorlunda miljö som du vill tipsa om?

One Response to Läser – De röda råttorna
  1. [...] på att jag inte recenserat den förra boken jag läste, De röda råttorna av Qiu Xialong. Tanken var a... blogg.resia.se/2011/01/07/recension-de-roda-rattorna

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.