Nobelpristagaren i litteratur är från Peru

Det är lika spännande varje år att höra vem som har fått Nobelpris i litteratur. I år är det Mario Vargas Llosa. Kul tycker jag att det är en författare som man har hört talas om och där flera av böckerna är översatta till svenska. Jag har precis köpt Tant Julia och författaren som finns i storpocket.

Mario Vargas Llosa är från Peru. Det är ett land som verkligen står högt upp på min önskelista över länder att besöka. Det är framförallt den magiska staden Machu Picchu jag vill se. Staden som byggdes på 1400-talet och var bebodd fram till mitten av 1500-talet. Den är byggd på en 500 meter hög bergstopp med stupande bergssidor runtom. Kan inte ens föreställa mig hur denna staden har byggts. Staden glömdes bort och upptäcktes när en skogsbrand bröt ut och gjorde att delar av berget syntes.

Vår resesäljare i Umeå, Jenny Bucht har stor erfarenhet av resor längre bort och berättar gärna mer om resor till Peru om du kontaktar henne.

2 Responses to Nobelpristagaren i litteratur är från Peru
 1. Mahlin Svara

  Hej Hallin!
  Ska du upp till Machu Picchu, så rekommenderar jag att du åker till Cuczo (som är närmaste staden) ett antal dagar i förväg så att du hinner anpassa dig till höjden, det tar nämligen ett tag att vänja sig.

  Lycka till med resandet!

 2. hallin Svara

  Mahlin:
  Tack för ditt tips. Peru är verkligen ett land jag vill resa till!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.