Istanbul – Restauranger och uteliv

Många kanske inte vet att det turkiska köket anses som det tredje bästa i världen. Så passa på under ditt besök i Istanbul, som har många bra restauranger, att äta riktigt god mat. De turkiska menyerna innehåller ofta meze, som är smårätter eller förrätter. Välj bland aubergineröror, olika sorters kebab, goda grönsaksröror och vitlöksyoghurt, god fisk och bra kött. Maten är ofta kryddstark och träkolsgrillad.

Carin Gärdén på Resia i Skövde rekommenderar dessa restauranger (klicka på restaurangens namn så får du adressen).
Restaurang Flamm passar för en större grupp och är lite av det finare slaget med vita dukar. När Carin var där kunde de välja auberginesallad, marinerad squash, ”dolma”-bönor eller grillad zucchini som förrätt. Huvudrätt var grillad ”sea bass” med potatis och grönsaker. Som efterrätt serverades ”Millefeuile with strawberry”.

Restaurang Cezayir är ett mysigt ställe, kända för sina innovativa mezetallrikar.

Restaurang Suda Kebab ligger på en konstgjord ö och för att komma hit åker man med en specialbeställd båt. Restaurangen är stor och här hålls ofta bröllop och stora fester. Maten som serveras är meze, flera olika smårätter. Tillsammans med gott turkiskt bröd kan man välja mellanolika yoghurtröror, auberginer, sallad med oliver, ”köfte” som är turkiska köttbullar, turkisk minipizza, olika sorters kebab av lamm, kyckling och oxkött. Till dessert var det frukt och olika söta bakverk. Standarden på restaurangen är medelklass och passar alla; från familjer och par i alla åldrar till större sällskap.

Restaurangen på hotell Marmara Pera ligger högst uppe med fin utsikt över hela Istanbul. Carin tyckte att maten var väldigt god och det serverades fräscha sallader i stora portioner. Restaurangen är lite finare, utan att klassas som ”lyx” och ganska prisvärd.

Prova också en spännande lunch direkt från gatan i ett gatustånd.

Utelivet är pulserande och det finns ett ställe för alla, allt från lugna musikbarer till rockklubbar och diskotek. I området Pera finns till exempel många mysiga restauranger och barer som har öppet sent.

Har du någon restaurang i Istanbul du vill tipsa om? Skriv en kommentar här under inlägget!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

4 Responses to Istanbul – Restauranger och uteliv
 1. Filip K Svara

  Nu minns jag inte namnet specifikt men generellt vill jag tipsa om att man tar sig upp (med hiss förstås)till någon takterrass. Restauranger som ligger högt belägna med vacker utsikt över staden. En skön känsla sitta sådär som omväxling.

 2. Resgalen Svara

  Håller med Filip K helt. Var nyligen i Istanbul och det finns en massa mysiga takterrasser med härlig utsikt att äta middag på. Passa på i solnedgången.

 3. hallin Svara

  Alla:
  TACK snälla för tips. Jag har förtsått att det är något extra att sitta på takterasserna och se ut över Bosporen!

 4. adem Svara

  hej
  jag är 28 år kock
  world kock
  vill ni speciall recept
  nemrut71@yahoo.se
  göteborg————————-turkiet

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.