Istanbul – Minnet av en stad

På fredag är det Nobeldagen och jag tänkte då passa på att tipsa om en bok av 2006 års nobelpristagare, Orhan Pamuk. I boken, som är både en självbiografi och stadsporträtt berättar Orhan Pamuk om sitt eget liv i sin hemstad. Familjens stora hus, där fastrar, farbröder och kusiner bodde om vartannat ligger i den centrala europeiska delen av Istanbul. Från sitt fönster kunde han följa livet på Bosporen över den asiatiska delen. Istanbul – Minnet av en stad, är intressant för dig som ska besöka Istanbul och du kan få en annan bild av denna stad med en flertusenårig historia.

Bilden har jag lånat från adlibris.com

2 Responses to Istanbul – Minnet av en stad
  1. Terese Svara

    På tal om Nobeldagen så passar jag på att tipsa om Imre Kertész, som vann Nobelpriset i litteratur 2002. Han har bland annat skrivit boken ”Mannen utan öde”, som handlar om en judisk pojke under andra världskriget.

  2. hallin Svara

    Terese:
    Tack för tips!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.