Kinesiska muren

När du är i Kina är det en självklarhet att besöka fantastiska Kinesiska muren. Men tänk på vad du har på dig på fötterna eftersom marken är ojämn och det är många backar att vandra! Välj gärna ett par väl använda skor så att du istället kan ägna dig åt den magiska utsikt som kommer att möta dig! Muren sträcker sig så långt ögat når men det är ändå bara en liten del du ser. Och det är inte för intet att muren är ett av världen sju underverk. Den är 600 mil lång och den längsta byggnaden som gjorts av en människohand. Första murarna byggdes på 200-talet f.Kr av Qin Shi Huangdi, som var den första kejsaren av hela Kina. Meningen var att skydda kineserna från nomadiska folkslag. Den nuvarande muren började byggas på 1300-talet och gjordes för att skydda Kina mot plundring från mongoliska och turkiska stammar.

En rolig grej är att du kan se svenska kännetecken i Kina! Simon Robertsson (f.d. anställd)Resia i Skellefteå fick en guide som kallades för Gustav och många kineser är riktigt duktiga på svenska. Anders Berggren (f.d. anställd)Resia i Linköping hörde Tomas Ledin längst turiststråket på Kinesiska muren och köpte svenskt kaffe.

6 Responses to Kinesiska muren
 1. Terese Svara

  Tänk att åka så långt bort men ändå stöta på något så välkänt! När jag var i Tyskland spelade de Carola i en klädbutik och på en toalett London stötte jag på några tjejer som pratade om allt möjligt pinsamt på svenska. Jag sa aldrig att jag också kom från Sverige, men jag skrattade rejält när de gått!

 2. Mahlin Svara

  Det där känner jag igen – på en spårvagn i Düsseldorf säger plötsligen ett gäng killar på svenska, till mig och min tjejkompis: om jag vore ni, skulle jag prata så högt om såna personliga saker…
  OJ, vad vi hoppade av snabbt vid nästa hållplats, fast vi egentligen inte skulle av där!

 3. hallin Svara

  Terese och Mahlin:
  Ja, m,an har ju varit med om det där. Både att prata själv och att höra andra. Man får tänka sig för!

 4. Sofiassssss Svara

  Jag har varit på muren!!!!!

 5. Sofiassssss Svara

  Jag har varit på muren!!!!! Förjag har bara det

  • Hallins reseblogg Svara

   Sofiasss: : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.