Topplistan!

Varje månad tar vi fram statistik på vilka resmål som bokar bäst under respektive månad. Under november så ser topplistan ut så här:

1. Gran Canaria
2. Phuket
3. Hurghada
4. Turkiet
5. Teneriffa
6. Sharm El Sheik
7. Bangkok
8. New York
9. Mallorca
10. Rhodos

Det är tydligt att Gran Canaria håller ställningarna som det populäraste resmålet för oss svenskar. Det är många återkommande gäster och det är framförallt charterarrangörernas koncepthotell som gör resan hit bekväm. På drygt 5 timmar så kommer du hit. Ett annat resmål med ungefär samma flygtid är Egypten. Det är verkligen ett resmål som vuxit på senare år. Fina bad, solsäkert och bra priser gör Hurghada och Sharm El Sheik till populära resmål.

5 Responses to Topplistan!
 1. Terese N Svara

  Under vinterhalvåret längtar nog de flesta till värmen, liksom jag! Vilken av destinationerna är egentligen varmast?

 2. hallin Svara

  Terese:
  Ja, det är du inte ensam om. Att resa under vintern har blivit mer populärt på senare år. Varmast och mest solsäkert är Thailand så här års, därefter kommer Egypten som med sin förhållandevis korta flygresa bjuder på värme och sol.

 3. tobbe Svara

  Sharm el sheik på sjätte plats….
  Kanske inte så trevligt just nu när man inte får bada.
  Är det verklingen badförbud som de skriver i tidningarna?

 4. hallin Svara

  tobbe:
  Egypten har verkligen blivit populärt. Det verkar som badförbud råder de närmaste dagarna. Myndigheterna har tagit hjälp av expereter som nu utreder hur det ser ut framöver. Vi håller tummarna att det ordnar upp sig! Som tur är så är de flesta hotellen utrustade med fina poolområden.

 5. […] har vid flera tillfällen skrivit om hur Gran Canaria toppar listan över våra mest populära resm... blogg.resia.se/2011/02/06/utflykter-pa-gran-canaria

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.