Julmarknader

För flera år sedan åkte jag varje år i december på julmarknad i Lübeck. Det var en trevlig tradition som jag saknar. Det har säkert med att göra att Liseberg numera har en fantastisk julmarknad. Har ni inte besökt den så är det verkligen dags. Hela Liseberg är upplyst, de flesta av attraktionerna är öppna, julbodar med julens godsaker, skridskobana och mycket, mycket mer. Missa inte att hälsa på inne hos tomtarna och deras stök inför jul!

Från och med 10 december så skiner Göteborg upp lite extra. Hela staden badar i julljus (här kan du läsa mer) och högst upp på Avenyn så visas julfilm mot Konstmuseet. Det är verkligen en annorlunda upplevelse som är väl värd att se. Här kan du se vilka tider filmen visas.

Hur är det med dig, brukar du åka på julmarknad? Kanske du har ett tips att dela med dig av?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

6 Responses to Julmarknader
 1. Janne Svara

  Hejsan
  Jag kan helt klart rekomendera julmarknad i Wien och Munchen. Två trevliga och inte helt olika städer.
  I Wien heter den största och bästa Christkindlmarkt och ligger på Rådhusplatsen,(www.christkindlmarkt.at)
  Åven i Munchen ligger julmarknaden på Rathausplatz och är lite mysigare och mindre än Wiens.
  Dessutom har ju båda städerna bekväma direktflyg från våra större flygplatser.

 2. Maria Svara

  Wiens julmarknad är helt fantastiskt! Då jag bott i Wien några år så gick vi alltid flertalet gånger på julmarknaden på rådhusplatsen!

 3. Mahlin Svara

  När jag bodde i Düsseldorf gick vi flera gånger i veckan på julmarknaden och åt ”Poffertjes” som är som pyttesmå pannkakor/plättar (betyder småpuffar på holländska, tror jag) – pudrade med florsocker. Men jag kan varmt rekommendera den vuxnare varianten, där man droppar Amaretto över puffarna. Smaskens!

  Även Glühweinet kan man få smaksatt med allehanda drycker – passa på att prova Grand Marnier, tex. det är en ovanligt spännande kombination.
  Då kunde man även köpa med sig glöggmuggen hem för en billig peng, som ett minne av staden!

 4. hallin Svara

  Alla:
  Tack för tips! Visst är det något speciellt med julmarknader!?

 5. Cecilia Svara

  Är ni på väg till Berlin får ni inte missa julmarknaden på Gendarmenmarkt som ligger centralt vid Friedrichstrasse. En otroligt fin miljö vid två stora pampiga kyrkor som var vackert upplyst. Är det kallt så värmer ju Glühweinet fint medans du lyssnar på musik eller ser ett skådespel ifrån scenen.

 6. Petra Eriksson Svara

  Snälla missa inte alla de underbara julmarknader som Lev Vackert Huset håller i Värmländska Kristinehamn samtliga adventshelger (både lör o sön) mellan 10-18.00 Vi firar julen med magisk stämning på hela 520 kvm med massor av olika kvalificerade och unika hantverkare i från hela Sverige. Detta kommer att vara en unik julmarknad med underbar julstämning och känsla för det gedigna och nya.
  se mer på http://www.levvackert.se eller http://www.levvackert.blogspot.com
  Mvh Ingela Broling o Petra Eriksson

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.