Mer om Istanbul

Istanbul är en gammal stad och grundades av greker på 600-talet f.Kr. Det är en stad med två världsdelar, två hav och två religioner. Det 30 kilometer långa sundet Bosporen skiljer Europa och Asien åt, men överallt känner du den orientaliska atmosfären, en doft av kryddor som blandas med böneutropen från moskéerna. Det är en stad där kultur, gammal historia och moderna skyskrapor blandas. Förstklassig shopping, ett enormt utbud av restauranger i alla prisklasser och intressanta utflykter. Det är inte konstigt att Istanbul blev vald till Europas kulturhuvudstad i år!


Det är en stor stad med mycket trafik. Taxi fungerar bra och är förhållandevis billigt. Det kan dock ta lite tid innan du hittar en som är ledig. Det finns tunnelbana, men tunnelbanenätet är inte så utbyggt. Det finns även moderna spårvagnar som är ett bra sätt att ta sig mellan den gamla och den nya stadsdelen.

Mer information om Istanbul fortsätter månaden ut. Har redan fått några bra tips bland kommentarerna. Har du något du vill tipsa om så skriv gärna en kommentar

Uppdaterat:
Fick precis en kommentar här i bloggen om att det är viktigt att göra upp om priset innan man sätter sig i taxin samt att många av sevärdheterna ligger på promenadavstånd!

3 Responses to Mer om Istanbul
 1. Hollyday Svara

  Vilken fantastisk bra blogg!

 2. Resgalen Svara

  Jag vill tipsa om att man måste göra upp om priset innan när man tar taxi!

  Spårvagnen funkar utmärkt och sedan kan man faktiskt gå till många ställen. Tre av de största sevärdheterna i Istanbul; Blå moskén, Hagia Sopia och Topkapipalatset ligger alla på promenadavstånd från varandra. Även Basilikacisternen ligger i närheten.

 3. hallin Svara

  Hollyday:
  TACK och välkommen hit!

  Resgalen:
  Uppdaterade precis inlägget med din mycket bra kommentar. TACK!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.