Marknader i Peking

Peking är definivt varje shoppares dröm! Här hittar du många marknader med prisvänliga varor och efter en dag med shopping lovar jag att du bär på minst en eller ett par välfyllda kassar! Tyvärr så har jag inte varit i Peking själv så jag vill gärna dela med mig av några tips från våra säljare. Kom alltid ihåg att pruta, att få ner priset till en femtedel är inget konstigt. Be dessutom alltid att få se varan du får med dig hem och inte bara visningsexemplaret!  Här nedan hittar du några av de största marknaderna. De flesta har öppet från gryning till solnedgång alla dagar i veckan!

Sidenmarknaden (Xiushui Street Market)
Detta är förmodligen den kändaste marknaden i Peking. Här kan du köpa allt möjligt och i den fem våningar höga byggnaden finns många märkeskopior. Köp skor, väskor, kläder, glasögon och smink. Ett bra tips är att besöka Dennis Glasögonaffärsbås D6-0001 som snabbt gör dina glasögon om du har med dig ett recept.

Pärlmarknaden (Hong Qiao Market)
På femte våningen hittar du de vackra pärlorna och kan om du vill designa ditt eget pärlhalsband. Besök Mrs Songs Sea Pearl i bås 140, där hittar du pärlor som håller hög kvalitet. Förutom smycken kan du fynda iPods, hörlurar och mobiltelefoner på våning ett.

Sanlitun Ya Show Market
Här finns ett stort utbud med låga priser. Du hittar både kläder från provkollektioner och andrahandssortering, väskor, mössor, vantar och accessoarer. Passa på att göra pedikyr, manikyr eller hårvård och besök skönhetssalongen som ligger i samma byggnad.

Vad är bäst att köpa med sig hem? När Frida Lönnerheden (f.d. anställd)Resia Helsingborg var i Peking köpte hon kläder, smycken och ansiktsprodukter. Men hon tipsar även om att köpa handgjorda vaser, fat som är gjorda i Cloisonne, handjorda mattor och kinesiskt te.

Är det någon mer än jag som är sugen på att resa till Kina? Jag är en shoppingtoka och alla marknader hade definitivt gjort resan till Peking till något extra!

9 Responses to Marknader i Peking
 1. Lotta Svara

  Har du några spännande tips gällande shopping i Tokyo?

 2. hallin Svara

  Lotta:
  Tyvärr inte på rak arm. Har tyvärr inte varit där. Men vi återkommer med tips på shopping i Tokyo som verkar vara en mycket spännande stad för shopping.

 3. Hjulle Svara

  Ska man pruta även i Dennis Glasögonaffär ?

 4. hallin Svara

  Hjulle:
  Jajamen, man prutar överallt. Det hör till! Är du på väg till Peking?

 5. nea Svara

  jag var i tokyo 1996… så det är ett tag sedan. det finns MASSOR av snygga kläder, skor, väskor, ja allt du kan drömma om. problemet för mig (en normal mediumbyggd tjej) var att alla kläder var för SMÅ!! det som de kallade för L var i själva verket en S, enligt det som vi är vana vid i Sverige… däremot köpte jag massor av musik och filmer. Elektronik är också billigt och bra! Finns en stadsdel i tokyo som bara har elektronikaffärer. Inte för inte som det står ”made in Japan” på en massa teknikprylar..

 6. Lisa Svara

  Jag kom hem från Beijing för 2 dagar sedan.
  Den absolut bästa marknaden var
  Yashow/Yaxiu – market som ligger på denna gatan:
  58 Gongrentiyuchang Bei Lu
  Brukar kallas för ”lillasystern” till Sidenmarknaden.
  Här finns ett bättre utbud av väskor, skor, kläder och jackor – lättare att pruta och mycket trevlig restaurang på översta våningen!

 7. hallin Svara

  nea:
  TACK för tips. Ska göra ett separat inlägg om shoppingen i Tokyo längre fram. Har förstått att den verkligen är något extra. Bra tips där om storlekarna.

  Lisa:
  TACK, det var bra, jag la in det direkt som ett inlägg!

 8. CNA Training Svara

  Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

 9. [...] jag för ett tag sedan skrev om marknader i Peking så undrade Lotta om vi visste något om shoppingen... blogg.resia.se/2011/01/18/shopping-i-tokyo

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.