Drömma om Thailand

På spårvagnen på väg till jobbet idag satt jag bakom två killar i ”gymnasieålder”. Tjuvlyssnade på deras konversation.

– Vad kallt det är! Jag längtar till Thailand.
– Min syrra ska dit snart.
– Å vad härligt, jag vill också!
– Mmmm.

De är förmodligen inte ensamma om att längta till detta land som vi svenskar verkligen har tagit till oss. Inte så konstigt då man har en medeltemperatur på 27 grader, solen som nästan alltid lyser, god mat och en mycket bra prisnivå.

I år reser drygt 350.000 svenskar till Thailand. 1999 var jag på Phuket, då fanns det ett (!) hotell i Kata Beach (skulle förmodligen inte känna igen mig idag)! Då reste drygt 100.000 svenskar till Thailand. Då startade också de stora charterleverantörerna sina resor hit och gjorde det möjligt för oss svenskar att ta oss till det leende landet på ett enkelt sätt.

Har du varit Thailand? Vilket är ditt favoritställe?

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka paketresa till Thailand

Boka charter till Thailand

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

12 Responses to Drömma om Thailand
 1. Majsan Svara

  koh chang och skärgården utanför ön är helt fantastisk.

 2. hallin Svara

  Majsan:
  Låter underbart! Vi komemr att tipsa mer om Thailand och alla fina ställen. Var så säker!

 3. Maria Svara

  Jag har förälskat mig i den lilla badön Poda utanför Krabi! Om man är i Krabi så måste man ta en longtail-båt ut till denna fantastiska pärla! Inte långt från Poda finns även Chicken Island som man lätt kan åka vidare till! Sol och bad när det är som bäst!

 4. Emsan Svara

  Grattis till nya fina bloggen!
  Det känns lite pinsamt att erkänna men vi har bokat resa till Thailand för fjärde året i rad(!). Åker nästa fredag och håller som bäst på att lägga upp rutten. Vi hittar alltid nya fina platser, stränder och öar så det är svårt att tröttna.
  Om man vill hålla sig runt Phuket så kan jag tipsa om Raya Yai (kallas oxå Racha Yai) som är en pytteliten ö med fantastiska stränder, den ligger bara en halvtimmes speedbåt-resa från Chalong Bay, Phuket. Potatismjöl-vita sandstränder som knastrar när man går i sanden, fina snorkelvatten alldeles utanför stranden och lagom befolkat med turister. Det finns tre hotell och nåt bungalowställe på ön så trots närheten till Phuket så känns det mycket exotiskt. Det var helt magiskt när vi såg vilda delfiner guppa på vågorna nedanför stranden medan vi åt lunch vid poolbaren på ett av hotellen.
  Öns lyxhotell The Racha är nästan värt ett helt eget inlägg.
  Hjälp, känner att jag kan skriva en hel novell om Thailand. Har så många fler guldkorn att berätta om. Du får nog åka tillbaka och återupptäcka Thailand för det är garanterat inte samma land som när du besökte det 🙂

 5. hallin Svara

  Maria:
  Tack för ett bra tips!

  Emsan:
  Tack snälla för dina fantastiska tips! Det märks att Thailand ebgagerar, jag kommer definivt att använda dina tips i inlägg framöver.

 6. Jojje Svara

  Koh Samui är fortfarande fantastiskt. Undvik gyttret kring Chaweng beach bara, så är det underbart. Och var man än är på ön så kan man ta sig till Chaweng om man nu måste krocka med alla andra turister och shoppa och barhoppa och allt annat dumt man kan göra. Lagen att man inte får bygga högre än palmtopparna gör sitt till. Jättebra.

 7. hallin Svara

  Jojje:
  Härligt ännu ett tips. Thailand är verkligen ett riktigt favoritland för många!

 8. Maria Svara

  Om man åker till Koh Samui så är det väldigt fint på norra delen, där båtarna går till andra öar som Koh tau och Koh Phangan. Där finns ett ställe som heter Mae Nam och ett som heter Bo Phut. Sen är Koh tau en jättefin ö också med underbar snorkling direkt från ön så man kan ligga på sandstrand och simma ut och snorkla vi reven!

 9. Marianne Svara

  khao Lak är något helt fantastiskt. Har varit där två gånger samt några andra ställen. Men Khao Lak står fortfarande som nr 1. Bra utbud, underbara människor och en fantastisk nationalpark, där man går en led, upp och ner, trångt ibland och lite snårigt bitvis. Men som tack för mödan öppnar det sig en helt underbar liten badvik med helt otroligt vatten.

 10. hallin Svara

  Maria:
  Tack för tips! Ja, det lär bli fler inlägg om Thailand!!

  Marianne:
  Det lät ju fantastiskt härligt! Som sagt, det blir mer Thailandstips framövr. Tack för att du delar med dig!

 11. Eva Svara

  Jag kan rekomendera Koh Chang!
  Man flyger till Bangkok sen inrikesflyg (tar ca 1 timme) till Trat.

  En helt underbar ö!
  Den finaste stranden anses vara White sand Beach.
  Jag bodde på KC Grande Resort som ligger vid den stranden, hotellet var kanon!

  En genuin ö med många utflykts möjligheter eller bara lata härliga dagar på stranden!

  Jag ska absolut tillbaka!

 12. hallin Svara

  eva:
  Tack snälla för tips. Det får jag vidarebefordra när jag skriver mer om Thailand!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.