Köper du souvenirer?

En av de bästa sakerna jag vet när jag är utomlands är att gå i de lokala livsmedelsbutikerna. Jag kan gå länge och fingra på fina burkar och undra vad som finns i. Ett roligt tips för er som ska åka till Paris är de oerhört söta sockerbitarna i rosa paket som ser ut som färgerna i en kortlek, spader, hjärter, ruter och klöver. En fin liten sak att ge bort och kostar bara runt 2 euro.

Jag är verkligen inte ensam om detta intresse. När vi frågade våra kunder vad de brukar köpa med sig hem efter sin utlandsresa så var det något ätbart som hamnade högst upp på listan.

Ätbar souvenir 63 %
T-shirt med tryck 24 %
Lokal musik-cd 13 %

Vad brukar du köpa med dig hem? Har du något bra tips som du vill dela med dig av? Skriv en kommentar och tipsa mig!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

15 Responses to Köper du souvenirer?
 1. Terese Nilsson Svara

  Kläder och smycken är sådant jag gärna fyller min resväska med!

 2. Lotta Svara

  Jag köper alltid med mig salt från mina resor; en enkel billig från lokala varuhuset. Trevligt när jag äter äggfrukost med en liten hälsning 🙂

  Brukar även ge bort till familj och vänner, mycket uppskattat till INGEN kostnad.

 3. Mahlin Svara

  Lite udda kläder, som man knappast skulle hitta här hemma i Sverige, är kul att få med hem. Sen blir de ju inte alltid använda till vardags. Men till tema-fester om inte annat, kan de komma väl till pass.
  Fin blogg du har förresten! 🙂

 4. Agnes Svara

  Ibland, om jag kommer över det lätt, så köper jag med mig en vacker kakelplatta hem. Lite udda hobby kanske men det blir till ett fint och brokigt kollage hemma på köksbänken där jag samlar(icke-fogade) plattor som färgklick med den här typen av reseminnen.
  Jag tycker också det är roligt att gå in i vanliga mataffärer och köpa paket och burkar som ser fina ut.

 5. hallin Svara

  Terese:
  Jag är nog likadan. Älskar att handla kläder utomlands.

  Lotta:
  Vilket bra tips! Det får vi tipsa andra om i ett nytt inlägg!

  Mahlin:
  Det är kul. Det är ju ett och annat plagg som man kommit hem med som man undrade vad man tänkte på när man köpte. men maskerad är ju bra!!

  Agnes:
  Visst är det härligt med mataffärer. Kan gå länge! Kakelplattor var ett kul tips. Kan tänka mig att det blir mycket vackert. Det ska jag leta efter vid min nästa resa!

 6. Majsan Svara

  armband i massor samt kryddor är vad jag alltid köper med mig på mina resor.

 7. hallin Svara

  Majsan:
  Kryddor är verkligen härligt att köpa i vissa länder. Ofta är det också väldigt billigt!

 8. Zkai Svara

  Pins….vart jag än kommer måste jag köpa en pin. Inte förrän köpet är avklarat kan jag koppla av…

 9. hallin Svara

  Zkai:
  Pins ja! Det är många som samlar på. Har du många?

 10. Björn Svara

  Köpa och köpa ?
  Ett par schyssta minischampo, duschgel eller tvålar från hotellrummet det är grejor.
  Har en stor och fin samling.

 11. hallin Svara

  Björn:
  Ja, det kan ju också vara en slags souvenir!

 12. Terese N Svara

  Jag visste inte att salt kunde smaka så olika, men det där med kryddor ska jag komma ihåg. Är det lagligt att ta med sig mat hem från alla länder eller hur är reglerna? Min syster var i Turkiet och blev stoppad för att hon hade plockat på sig vackra stenar från en strand!

 13. hallin Svara

  Terese:
  Visst var det spännande tips!? Jag har alltid tagit med mig mat hem och aldrig blivit stoppad. Det där med stenarna var lurigt. Jag plockar (och många med mig vet jag) alltid stenar när jag är utomlands. Kanske lite tanklöst nu när man funderar på det!

 14. Eva Rosell Henryson Svara

  Jag köper en liten fingerborg på alla platser jag kan hitta en sån. Tar ingen plats och blir ett mål i sig att leta samma sak överallt. Jag har ca 250 stycken och via dem gör jag om mina resor.

  • Hallins reseblogg Svara

   Eva Rosell Henrysson: Men vad roligt och vad kul att titta tillbaka och minnas hur varje fingerborg köptes!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.