Se Terracottaarmén i Stockholm

För några veckor sedan var jag i Stockholm. Passade då på att se den omtalade utställningen om Terracottaarmén i bergrummet under Östasiatiska ute på Skeppsholmen. Även om det inte var många figurer på plats så var det en intressant utställning att se. Det fanns bra informationstavlor så man kunde skapa sig en bild av hur denna imponerande grav kunde byggas.

Tyvärr har jag inte varit i Xian och sett armén på riktigt, något som står högt på önskelistan! Graven byggdes till kejsaren, Qin Shi Huangdi. Ovanpå graven står en 6000 man stark armé för att vakta graven, alla med unika ansiktsutryc!. Det måste vara en mäktig syn som är svår att föreställa sig.

Utställningen är väldigt populär, 150 000 har redan sett den! Ett starkt tips är att beställa biljetter i förväg, något som vi hade missat och fick stå i kö. De har insläpp varje hel timme och finns det platser över så tar de från ”sista minuten-kön”.  Ett annat mycket bra tips är annars att köpa biljetter med guidning från Kinaresor. Du kommer att få mycket större behållning av ditt besök. Inträdet kostar 150:- och med guidning 250:-.  Utställningen pågår t om 16 januari.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

4 Responses to Se Terracottaarmén i Stockholm
 1. Eva Svara

  Hej Maggan!
  Jag vill bara stämma in i att det är en mycket sevärd utställning och en guidad visning var guld värd då man fick höra historien bakom terrakotta armen och Kinas historia. Till och med 14åriga dottern tyckte det var spännande! Glöm inte att ta en titt på de andra utställningarn också som tex ”Kina före Kina” och ”Mittens rike” .

 2. hallin Svara

  Eva:
  Tack snälla för din kommentar. VAd kul att ni fick en så fin upplevelse!

 3. [...] Terrakottaarmén i Xi’an Hallin har tidigare bloggat om den uppmärksammade utställningen Kinas t... blogg.resia.se/2011/05/12/glimtar-av-aventyr-i-kina
 4. [...] mig är terracottaarmén i Xian. Jag fick ett ytterst litet smakprov då man kunde se delar av utställn... blogg.resia.se/2014/02/04/terracottaarmen

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.