Välkommen!

Välkommen till min blogg här på Resia!

I bloggen kommer du att få alla restips du kan tänka dig. Det är mig och mina betraktelser du kommer att möta här, men jag kommer göra allt vad jag kan för att du ska få ta del av alla Resias 400 resesäljares bästa tips. Tillsammans har de en oändlig kunskap och erfarenhet!

Titta in varje dag, för här kommer förutom spännande  restips också att bjudas på boktips, saker att ta med på resan, tester, aktuella händelser, shoppingtips, recept, nyheter, bra restauranger mm.  Alltså allt som rör resor och lite till!

En lika viktig del av bloggen är ni, läsarna. Kommentera gärna och dela med er av era restips eller förslag på ämnen som ni önskar att jag tar upp.

Betygsätt inlägget:
Välkommen!
Kategori: Övrigt
Taggar:

5 Responses to Välkommen!
 1. Mahlin Svara

  Jag tycker det skulle vara kul att läsa om udda traditioner från andra länder, som de flesta av oss kanske inte känner till. Nåt som man absolut ska passa på att uppleva om man är i ett land vid en speciell tidpunkt.

  Vi i ”väst” är ju själva lite udda med våra avhuggna träd som vi ställer inomhus och hänger glansiga kulor i. 😉

 2. Ingela Svara

  Snygg blogg 🙂

  Något som jag brukar spana in när jag reser är spännande och annorlunda arkitektur. Det skulle vara kul att läsa om – historiska byggnader och kända eller mindre kända arkitekter och designers från olika ställen runt om i världen.

 3. hallin Svara

  Mahlin:
  Det var en kul idé som jag måste hålla utkik efter. Kanske du har en annorlunda tradition du vill berätta mer om?

  Ingela:
  Dwet brukar jag också göra! Det ska vi absolut tipsa om!

  • Mahlin Svara

   Hej Hallin, 🙂

   ja, jag har upplevt en del riktigt härliga saker i de länder jag varit. På Nya Zeeland har jag sett maorierna dansa sin krigsdans vid festliga tillfällen – där de gör riktigt fula grimaser för att skrämma fienden. Och även varit del av en hälsningsceremoni (där jag så klart gjorde bort mig, för jag visste inte att man hälsar olika på män och kvinnor, beroende på om man själv är man eller kvinna.)

   I Peru lärde jag mig ganska snart att där offrar man lite dryck till ”pacha mama” = mamma jorden, innan man börjar äta, som ett bevis på respekt och tacksamhet för att det är hon som föder/göder oss. Man häller en skvätt dryck på marken. Detta gjorde man alltså även inne på restaurangerna! Tur att golven oftast var i trä eller betong, så att det sög åt sig.

 4. hallin Svara

  Mahlin:
  Vilka unerbara tips! Det där med att hälsa kan annorlunda i olika delar av världen. Det kan vara kul att titta mer på!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.