Fly & drive – Franska rivieran

Franska rivieran är ett riktigt klassiskt resmål för oss skandinaver. Hit har vi rest under årtionden för att njuta av den vackra naturen, klimatet, den goda maten och den internationella atmosfären. Upplev denna vackra del av Frankrike med lokala tåget, eller hyr en bil och åk längs kusten och sväng av till mysiga byar där tiden verkar stått stilla.


Menton

NICE

Nice är alltid Nice. Här finns härligt klimat, god mat och närheten till Rivierans alla sevärdheter gör att många återkommer hit år efter år efter år.

CANNES

Här finns något för alla. Staden har storstadspuls, ett hektiskt nattliv för den som vill, glamour och lyx men även en lugn och inpirerande miljö. Flera kända märkesbutiker trängs i Cannes centrum, men det finns även loppmarknader, matmarknader, blomstermarknader samt pittoreska restauranger.

ANTIBES

Mitt mellan Nice och Cannes ligger Antibes och är kanske det mest familjevänliga resmålet på denna del av rivieran. Besök delfinerna i vattenparken eller njut av sköna och lata dagar på stranden.

JUAN LE PINS

Juan Le Pins är Antibes grannort, de båda orterna är idag sammanväxta och du finner här såväl fina stränder som ett bra nöjesliv. I närheten finner du delfinariet Marineland som bjuder på delfiner och späckhuggare. Gillar du vattenlekar finns också Rivierans största vattenland strax utanför Antibes.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.